Auteurs

Gerjanne Dirksen is al vanaf 2003 geïntrigeerd door de werking van het brein. En vooral: wat kan je met die kennis om leer- en verandertrajecten beter te maken? Zij heeft reeds vele publicaties op haar naam staan, waaronder samen met Hulda Möller het boek Breinlink voor ouders - je kind helpen leren- en vele artikelen voor onderwijs en de opleidingensector.

In 2007 heeft zij het BCL Instituut opgericht. Het BCL Instituut verzorgt opleidingen, workshops en lezingen over breinleren en breinleiderschap.Het BCL Instituut wordt sinds 2014 door anderen geleid.

BCL instituut

Monique de Boer, Hulda Möller en Jacquelien Willemse, co-auteurs, zijn geassocieerden van het BCL Instituut en hebben veel ervaring met het professionaliseren van docenten en opleiders in de twee BCL benaderingen.

Op 6 november 2014 werd het boek Breindidactiek gelanceerd tijdens het OinO congres 'leren leren
in de 21-ste eeuw'. Sindsdien zijn er vele herdrukken geweest.Prof. Jaap Murre in zijn voorwoord

'Door duidelijke accenten, veel tips, aansprekende voorbeelden en goed gekozen metaforen is dit een boek geworden dat de kloof tussen de cognitieve neuro-wetenschappen en de beroepspraktijk overbrugt en dat niet alleen leuk is om te lezen maar ook direct in de praktijk inzetbaar.'


Gebruik bij Didactische opleidingen

Het boek Breindidactiek wordt bij vele Didactische -Pedagogische opleidingen gebruikt, onder andere bij de HAN, Hogeschool Windesheim, de Politieacademie en de opleiding leerkracht secundair onderwijs te Leuven. Breindidactiek staat op vele literatuurlijsten voor studenten!

'Studenten zijn er super enthousiast over en hebben er zoveel aan in hun praktijk.
Het boek wordt veelvuldig gebruikt en we merken ook dat het boek
veel terugkomt in verwijzingen in de portfolio’s en opdrachten.
Het sluit erg goed aan bij de praktijk.'

Janneke Franssens, Windesheim, 2021, over gebruik van het boek binnen de PDG-docentenopleidingen
(Pedagogisch Didactisch Getuigschrift).